Švestkové knedlíky

9. listopadu 2011 v 14:14 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
cca 40 vypeckovaných, umytých švestek, 250 g tvarohu, 400 g hrubé mouky, 2 vejce, 30g tuku, trošku soli, 1/8 l mléka, na posyp mák, cukr, smetanu...
Postup přípravy
Na vál vysypeme mouku a přidáme ostatní ingredience. Myslím, že mléko není v případě vaničkového tvarohu nutné. Použijte podle hustoty.
Zpracujeme ve vláčné těsto. Mně se lépe pracuje, pokud nechám těsto chvíli odpočinout. Tak půl hodinky.
Odkrojíme kousek velikosti vlašského ořechu.
Ten na nepomoučeném vále roztahneme na tenší placku. Alespoň mně knedlíky mnohem více chutnají jsou-li švestky jen v tenké skořápce těsta.
Do středu vložíme umytou, odkapanou a vypeckovanou švestku. Jsou-li švestky kyselejší, dáme do prostoru pecky půl lžičky cukru.
Složíme do šátečku
Načež v dlaních vyválíme rovnoměrnou kuličku. Ty uchováváme na pomoučeném vále, aby se nepřilepily.
Ty vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Krátce promíchneme, aby se odlepily ode dna a necháme vařit.
Tak 5-8 minut. Že jsou uvařené poznáme tím, že vyplavou na povrch. Dejte pozor, aby jste hrnec knedlíky nepřeplnila. Vyndáme, ihned propíchneme , aby utekla pára.
A můžeme servírovat. Sypeme umletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem, přeléváme rozpuštěným máslem, zdobíme kysanou smetanou, osmahnutou strouhankou, šlehačkou... Jak kdo má rád.
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama