Rajský protlak

9. listopadu 2011 v 14:26 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
rajčata
Postup přípravy
Rajčata omyjeme, rozkrájíme na drobnější kousky a podusíme. Cca 30 minut.
Když pustí šťávu, tak si připravuji druhý hrnec se sítem a pasíruji.
Propasírovanou hmotu vařím na mírném ohni tak dlouho až se "srazí" na polovinu, zhousne.
Tento převařený protlak liji do vyvyřených sklenek, zavíčkuji a steriluji. Podle velikosti sklenek. Půllitrové cca 30 minut při teplotě varu.
Rajská omáčka připravená z domácího protlaku má zcela jinou, lepší, a výraznější chuť.
Dobrou chuť.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Romi | Web | 21. listopadu 2011 v 8:43 | Reagovat

Moje starší dcerka rajčátka nejí..já ano. To je nadílka a určitě se bude hodit.))

2 RichardBach | 28. listopadu 2011 v 7:51 | Reagovat

Romi,
my rajčata baštíme clkem normálně, jen úsměvná vzpomínka... Letos děda vypěstoval snad tunu těch lahůdek a nestíháme baštit. Loni, když jsem čekala miminko se nevyvedly vůbec, zato já bez nich byla "běsná". Denně jsem musela mít nejmíň kilčo, spíš dvě i tři... :o) :o) :o)
Milada

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama