Nekynuté tvarohové šátečky

9. listopadu 2011 v 14:50 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
těsto: 150 g tvarohu, 1 vejce, 8 lžic oleje, 6 lžic mléka, 2 lžíce medu, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
náplň: 350 g tvarohu, 4-5 lžic cukru, 1 žloutek, trochu citronové kůry, rozinky namočené v rumu (není nutné)
na potření: 1 vejce, 1 lžíce mléka, (Nebo maková nádivka)
Postup přípravy
Tvaroh, celé vejce, olej, mléko, med, vanilkový cukr a sůl společně rozmícháme.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.
Na pomoučeném vále ho rozválíme na cca 3 mm a rozkrájíme na čtverce 8x8 cm.

Na každý čtverec dáme nádivku. Bílek rozšleháme vidličkou a potřeme jím rohy čtverců.
Růžky pak zvedneme a uprostřed přeložíme přes sebe.
Na plechu vyloženém papírem na pečení šátečky potřeme žloutkem rozmíchaným s mlékem a upečeme dozlatova (190°C, 15-20 minut).
Vychladlé posypeme cukrem.
Dobrou chuť
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Aktuální články

Reklama