Rajská polévka s cizrnou

11. října 2011 v 19:56 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
mrkev, pórek, brambora, 400g rajčat, 200g cizrny
Postup přípravy
Cizrnu přebereme, opereme a uvaříme do měkka.
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na drobnější kousky. Ty vložíme do hrnku a rozvaříme, abychom je mohli propasírovat a zbavit se tak jádřinců a slupek. Pokud použijeme protlak, pak tato část odpadá. :o)
Mrkev a bramor ustrouháme, pórek nakrájíme na kolečka.
Chceme-li zdravější verzi, pak zeleninu vložíme do vývaru a uvaříme do měkka. Chceme-li chutnější verzi pak mrkev na kousku másla osmahneme, přidáme pórek, zalejeme vývarem a uvaříme do měkka. :o)
Přidáme ustrouhanou bramboru.
Přidáme rajčata a cizrnu. Povaříme.
Ozdobíme zelenou petrželkou. Polévka je velmi sytá. S tousty je to bohatá večeře.
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama