Legionářské řezy

28. srpna 2011 v 16:58 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
400 g polohrubé mouky, 200 g másla, 4 žloutky, 1/2 PrDoPe, 100 g moučkového cukru
4 bílky, 100 g cukru krupice, 150 g mletých ořechů, rybízová marmeláda
Postup přípravy
Mouku, máslo, žloutky, cukr a PrDoPe na vále zpracujeme v hladké těsto, které válečkem rozválíme na placku a přeneseme na plech s vyšším okrajem. Plech samozřejmě předem vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme tukem.
Připravené těsto potřeme rybízovou marmeládou. Sladkou, třeba jahodovou, meruňkovou... bych nepoužila, moučník by byl mdlý, přeslazený. Na marmeládu navršíme nádivku. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Z lehka do něj vmícháme rozstrouhané ořechy.
Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 30 minut do zrůžovění povrchu a zezlátnutí okrajů.
Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.
Necháme vychladnout, zuhnut. Poté můžeme ostrým nožem krájet na řezy.
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Romi | E-mail | Web | 28. srpna 2011 v 20:41 | Reagovat

Mili to je další dobrůtka kterou někdy udělám:))

2 MIlada | E-mail | 29. srpna 2011 v 6:06 | Reagovat

Romi,
nejsou špatné, ale úplně vynikající taky ne. Řekla bych to takhle.. upečuju si je občas třeba v úterý... Na neděli těžko a pro nějakou slavnostnější příležitost asi taky ne. :o)
Opatruj se, Milada

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama