Bavorské vdolky

24. srpna 2011 v 19:43 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
200 ml mléka, 5 lžic rumu, špetka soli, 5 lžic cukru, 3 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí
tuk na smažení, povidla, tvaroh na strouhání
Postup přípravy
Z droždí, mléka a lžičky cukru připravíme kvásek. Na vále smícháme mouky a zbylý cukr. Do hromádky rozhrneme důlek do něhož vyklepneme žloutky, přidáme rum, rozpuštěné máslo a kvásek. Podle potřeby přidáme vlahé mléko a zpracujeme v hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple vykynout. Odhadem tak 40 minut.
Po vykynutí z těsta vyválíme tak na palec silnou placku z níž vykrajujeme kolečka.
Obrácenou vařečkou v každém z nich vytvoříme důlek, a opět necháme kynout.
Po vykynutí je vkládáme do rozpáleného tuku důlkem dospod a pomalu smažíme do červena. Až zčervaná spodní strana, otočíme je a osmahneme i druhou stranu.
Po-té je vyndáme ven na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Do důlku namažeme povidla - nejlépe promíchaná s rumem - a bohatě zasypeme strouhaným zvarohem.
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Romi | E-mail | Web | 27. srpna 2011 v 20:26 | Reagovat

Mám na ně úplně chuť. Děláme je také a musím si je v nejbližší době udělat:))

2 Milada | E-mail | 29. srpna 2011 v 6:07 | Reagovat

Romi,
já mám na sladké chutě stále, takže třeba budeme smažit spolu...
Krásné prázdniny.
Milada

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama