Červenec 2011

Snickers

12. července 2011 v 6:37 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
250g hladké mouky, 1/2 PrDoPe, 150g másla, 100g cukru, 1 vejce, vanilkový cukr
rum, pikantní marmeláda, salko, máslo, 200g arašídů, čokoládová poleva
Postup přípravy
Všechny suroviny připravíme na vál. Máslo pokrájíme na drobnější kousky, aby se lépe zapracovávalo.
Rukama zpracujeme v hladké vláčné těsto.
Těsto rozválíme na pekáček vyložený pečícím papírem. Doporučuji raději papír, protože s pouhým vymazáním formy se moučník špatně krájí.
Takto připravenou placku upečeme. Pečeme při 165 asi 20 minut. Poznáme podle vůně, zlatých okrajů.
Takto připravenou placku pokapeme rumem a potřeme tenkou vrstvičkou pikantní marmelády. Navršíme nádivku připravenou:
Do kastrůlku dáme půlku másla 2 lžíce cukru a obsah alespoň jedné plechovky Salka.
Na mírném ohni zahříváme dokud hmota nezačne housnout.
Do této hmoty vsypeme alespoň 200 g pražených solených buráků. Ano, nezbláznila jsem se. Pražené, solené. Tak jak jsou v pytlíku, žádné mytí!!! Osobně tvrdím čím víc oříšků, tím víc snickers. :o)
Rozmícháme a vylejeme na upečenou placku.
Po zaschnutí polejeme čokoládovou polevou.
Pěkně vypadá, pokud povrch posypete drobně pokrájenými buráky. V lednici necháme ztuhnout alespoň dvě hodiny. Poté ostrým nožem krájíme na řezy.
Dobrou chuť.