Jablkový perník

2. září 2010 v 6:58 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
350g nastrouhaných jablek, 250g cukru, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 1 lžíce oleje, 300g polohrubé mouky, 1PrDoPerníku
Postup přípravy
Připravíme si suroviny, jablka hrubě nastrouháme.
Suroviny
Umícháme těsto.
těsto
Vyrovnáme do vymazaného a vysypaného pekáčku s vyšším okrajem. Pečeme při 170 stupních asi 30 minut. Poznáme podle vůně, barvy.
upečené
Hotové pocukrujeme, polijeme čokoládovou polevou, nebo třeba medem.
med
Posypeme strouhanými ořechy.
ořechy
Krájíme na řezy.
Jablkový perník
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Romi | Web | 5. listopadu 2010 v 8:08 | Reagovat

To je velmi zajímavý receptík. Já mám zase Perníkový štrúdl s povidly.

2 RichardBach | E-mail | 5. listopadu 2010 v 9:23 | Reagovat

Milá Romi,
Perník je chuťově dobrý. Možná je lepší, když dáš jablek víc, než je uvedeno a vymačkáš z nich část šťávy, aby výsledek nebyl rozmoklý, nebo sražený...
Zajímavě vypadá perníkový štrůdl. Půjdu se na něj k Tobě podívat a jistě jej brzy vyzkouším. Děkuji za typ a zprávu.
Milada

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama