Ořechové hříbky

13. prosince 2009 v 6:17 | Dick |  Vánoce
Potřebné přísady
10 dkg másla, 5 dkg cukru, 2 žloutky, 15 dkg hladké mouky, 5 dkg vlašských ořechů
čokoládová poleva, bílá poleva, strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Uvedené ingredience obvyklým způsobem uhněteme v těsto, které necháme v chladu uležet.
Vyválíme na tenší placku a vykrajujeme příslušné tvary, které klademe na vymazaný plech.
Pečeme při 160 stupních asi 10 minut. Zavoní a zezlátnou. Necháme je zcela vychladnout.
Vždy po dvou je slepujeme pomocí čokolády, kterou je násedně i zdobíme.
Hlavičku jedné půlky jsem namočila do polevy a přitiskla ji k suché části cukrátka. Nechala volně na stole zcela zaschnout. Poté jsem nožičky hříbků přelila koupenou cukrářskou polevou.
(Tu mi doporučila kamarádka. Chuťově není špatná, ale zjistila jsem nevýhodu. Musíte ji zpracovat najednou celou, protože ji opětovně nerozhřejete.)
Iluzi mechu jsem vytvořila namočením ve strouhané bílé a hnědé čokoládě.
Požehnané vánoce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama