Segedinský guláš

19. října 2009 v 19:52 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
vepřové maso, klobása, cibule kmín, kysané zelí, tuk mletá paprika, hladká mouka, česnek
Postup přípravy
Na tuku zasmahneme drobně pokrájenou cibuli. Zde spolu s anglickou slanninou.
cibule
Na ni vložíme očištěné a omyté maso, které jsme pokrájely na kostičky.
maso
Maso po všech stranách osmahneme.
orestujeme
Osmahnuté maso zaprášíme mletou paprikou. Já dávám lžíci sladké a malou lžičku pálivé.
paprika
Dobře rozmícháme. Pracujeme rychle paprika ráda hořkne. Zalijeme horkým vývarem, nebo vodou.
dusíme
Vložíme polovinu kysaného zelí, které opereme a pokrájíme na drobnější nudličky. Zelí je dobré předem ochutnat, aby jste věděly jak je kyselé. Čím více operete, tím více kyselosti, ale i vitamínů ztratí.
zelí
Pod pokličkou dusíme do měkka. Zahustíme, přidáme zbytek zelí a dochutíme pepřem, kmínem, případně šťávou ze zelí. Povaříme.
Po vypnutí a mírném zchladnutí ochutíme česnekem utřeným se solí.
česnek
Podáváme s houskovým knedlíkem. Možno i s vařenými bramborami.
Segedínský guláš
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama