Kroupová polévka

2. září 2009 v 12:43 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
Kousek vepřového, 1dcl krup, 5 brambor, kořenová zelenina, česnek, majoránka, tuk

Postup přípravy
Den předem vyprat na namočit kroupy.
Očištěné a omyté maso vložit do studené vody a nechat vařit (asi hodinu).
maso
Kořenovou zeleninu očistit a na hrubém struhadle nastrouhat. Na troše tuku osmahnout.
zelenina
Když je maso měkké, tak vývar přecedit do zeleniny a maso uložit tak, aby prochladlo. Např. dle obrázku do cedníku.
maso
Do vývaru k zelenině přidat kroupy a nechat vařit asi 15 minut. Když jsou téměř měkké.
kroupy
Po té přidat oprané a na kousky pokrájené brambory, opět vařit do změknutí brambor. Kmín.
kmín
Mezitím maso obereme z kosti a pokrájíme na drobnější kousky. Ty vložíme k ostatním surovinám do hrnku.
maso
Když je vše měkké, uvařené, tak polévku vypneme a po krátkém prochladnutí (aby česnek neztratil vitamíny) ochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou.
česnek
česnek
Kroupová polévka
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama