Bramboračka

20. září 2009 v 13:29 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
pár brambor, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), tuk, cibule, namočené sušené houby, česnek, majoránka, sůl, kmín, hladká mouka, kedlubna, hrášek, kukuřice, libeček.
Postup přípravy
Na tuku lehce osmahneme na drobno pokrájenou cibuli. Přidáme asi 2 lžíce hladké mouky a osmažíme zlatou jíšku.
jíška
Jišku zředíme studenou vodou a to tak, že vodu přiléváme postupně a vždy důkladně rozmícháme, aby se nám neutvořily hroudy. Přidáme hrst namočených (alespoň 2 hodiny), sušených hub a povaříme. Alespoň 10 minut.
houby
Přidávám větvičku libečku, kterou před podáváním vyjmu.
Poté přidáme na kousky nakrájená rajčata zbavená slupky.
Vaříme dalších alespoň 10minut. Přidáme na kousky pokrájenou kedlubnu, brambory, cibuli, hrášek, kukuřici. Přidaná zelenina se řídí ročním obdobím. Není povinné přidávat vše uvedené, stejně tak můžete i použít vlastní fantazii. Nikdy však nezapomeneme na sekané zelené bylinky.
Kořením kmínem a malinko soli.
zelenina
Přidáme očištěné brambory a pokračujeme ve vaření.
brambory
Vaříme do změknutí ingrediencí. Polévku vypneme a dokořeníme česnekem utřeným se solí (proto jsme solily jen málo).
česnek
Ozdobíme sekanou petrželkou.
Bramborová polévka
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama