Pohanková rýže

28. srpna 2009 v 12:44 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
šálek rýže, půl šálku pohanky, 2 šálky vody, lžíce másla, lžička soli, kmín

Postup přípravy
V kastrůlu přivedeme k varu slanou vodu s kouskem másla.
Rýži a pohanku v cedníku dobře vypereme.
Rýže
Vsypeme do kastrůlu, přiklopíme, nemícháme a necháme opět přijít k varu.
Na mírném ohni vaříme dokud rýže vodu nevypije - asi 10 minut. Nesundáváme pokličku, jen vypneme oheň a necháme dojít. Asi též 10 minut.
rýže
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama