Jablečná žemlovka

24. srpna 2009 v 12:46 | Dick |  Kuchyň
Potřebné přísady
5 housek, 3 velká jablka, asi 1/4 l mléka, cukr, vanilkový cukr, skořice a rozinky
Postup přípravy
Housky rozkrájíme na plátky. Doporučuji použít bez povrchového posypu. :o)
Žemle
Namočíme v mléce a poklademe jimi dno mísy. Přelijeme rozpuštěným máslem.
Žemle
Povrch dále poklademe vrstvou naplátkovaných jablek zbavených slupky a jádřinců. Posypeme cukrem, skořicí, rozinkami (případně sekanými ořechy) a poklademe tenkými plátky másla.
Jablka
Střídavě opakujeme až nám dojdou přísady.
Hotovo
Končíme vrstvou housky.
Upečená
Tu přesypeme vanilkovým cukrem, zalijeme zbytkem mléka a dáme do předehřáté trouby na 160° zapéct asi 30 minut.
Žemlovka
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama